Sumar
Nu ati ales nici un produs

Yellow Gold Oolong (Huang Jin Gui)

Cunoscut si ca Golden Osmanthus datorita aromei sale florale, acest ceai delicios este usor de baut, diponibil la un pret foarte bun.

Mai multe poze

  • Yellow Gold Oolong (Huang Jin Gui)

Detalii

Huang Jin Gui inseamna Golden Osmanthus, numit asa datorita frunzelor galbui care dau nastere unei infuzii aurii, cu o nota distincta de floare de Osmanthus. Este un ceai crescut la inaltime, in Fujian, care incepe cu note de fruct dar se termină cu note florale. Este unul din cele 4 oolong-uri faimoase din Anxi. Spre deosebire de alte oolonguri, acesta este facut din primele frunze de primavara.  Aceste frunze pot fi infuzate de mai multe ori, iar caracterul se schimba cu fiecare infuzie. Datorita raportului pret/calitate, este un ceai foarte cautat.

Mai multe informatii

An 2012
Gamă Zi de zi
Tara China
Regiune Anxi, Fujian
Recoltă Aprilie 2011 (prima recolta - pre Qing Ming)
Forma Frunzei Rulate, rasucite, majoritatea de o culoare auriu- verde
Aromă Aroma asemanatoare unei flori de Osmanthus
Infuzie Aurie
Gust Note de fruct in prima infuzie. Se schimba in note florale infuziile urmatoare.
Instructiuni Clasic Se folosesc 2 lingurite de ceai la 200 ml de apa cu temperatura de 85 grade Celsius. Lasati la infuzat 2-3 minute si reinfuzati de cel putin 3 ori.
Instructiuni Gong Fu Folositi un gaiwan sau un ceainic gongfu 'burtos'. Preincalziti recipientul si turnati prima infuzie cu energie. Infuzati de multe ori, avand grija sa nu turnati pe frunze in infuziile urmatoare.